Laksefiske i Orkla

Fiske i Bruhølen
  

Fiske Kanalhølen
  

Fiske Vella - Rikstad
INFO OM ORKLA LAKSEBØRS FISKE OG OVERNATTING GJENUTSETTING NYHETER
Fiske og
overnatting

  fiskeguide
  hotell/ pensjonat
  camping
  spisesteder
  fiskeutstyr
  fiskevald
  museum
 


Bårdshaug Herregård
Tradisjon og kvalitet
Telefon: 72479900   Fax: 72481923  
E-mail: post@baardshaug.no   WWW: www.baardshaug.no


Bårdshaug Herregård og Hotell består av flere bygninger: Herregård, stabbur og boder fra 1900. Hotellbygg fra 1980. Hotelldrift fra 1965. Totalt 65 værelser (120 senger). 
Beliggenhet: 42 km sydvest for Trondheim ved E39 i Orklanger, 72 km fra Trondheim Lufthavn Værnes.

Fasiliteter: Moderne møte- og grupperom med AV-utstyr som tilfredstiller de fleste behov. Bar. Kafè. Spisesal. Salonger. Selskapslokaler. Stor privat have. Badstue. Biljard. Skotthyllbane. Bordtennis. Hotelles skaffer transport med bil, maxitaxi eller buss. Kort avstand til shopping med kveldsåpent. Offentlige tjenester i gangavstand fra hotellet .

Litt historie: 
Minister Christian Thams,
en ruvende forretningspioner og diplomat (1867-1948) bygget ut Bårdshaug Herregård som et  representativt hjem for seg og sin første frue; en belgisk baronesse og deres gjester. Historien om familien Thams er som et eventyr fra virkeligheten. De omtales gjerne som "Dynastiet Thams", og var Orkdalens "kongelige". De var de første som hadde eksport av nediset laks til Europa, og det var faktisk Thams som gjorde laks til en "aristokratisk fisk".
Christian Thams startet landets første ferdighusfabrikk, gjenåpnet gruvene på Løkken Verk og fikk satt i gang Thamshavnbanen (landets første og nå verdens eldste smalsporede vekselstrømsdrevne jernbane). 
Christian Thams sitt livsverk ga grunnlaget for Orklakonsernet. 

Oj, for en rugg!
For den som kjenner dragningen mot laksefiske vil det å bo på Bårdshaug Herregård og ta storlaksen i Orkla oppleves som paradiset.

Vi serverer gjerne Herskapelige måltider i Ministerens stuer.
 Kontakt oss for ytterligere opplysninger, og sammen planlegger vi 
årets opplevelse!


www.orklaguide.com
   
RK