Lett fiske

Vi minner om at det er lett fiske fra og med i dag den 11/7

Lett fiske er fiske med flue, hvor flytende dupp eller flytende fluesnøre utgjør kastevekten eller mark med eller uten flytende dupp. Sluk, spinner, wobbler og søkke er forbudt.

Det er så mye spørsmål rundt søknaden og tillatelsen at vi har valgt å legge ut kopiene som vi har fått tilsendt.

Trønderenergi har også sendt denne pressemeldingen:
Denne våren og sommeren har det vært uvanlig lite nedbør i Trøndelag. I vår tilsigsstatistikk som går tilbake til 1958 er det ingen år som er tørrere. Det har medført at vi allerede tidlig i vårbegrenset vår produksjon i KVO til det minimum vi må ha for å oppfylle våre krav til minstevannføring. Likevel er vi nå kommet dit hen at vi ser at hvis denne værtrenden fortsetter, vil vi få problemer med å ha nok vann til å oppfylle kravene på slutten av førstkommende vinter. Det vil være svært uheldig for fisken i Orkla hvis det skulle skje. Vi har derfor benyttet oss av et punkt i manøvreringsreglementet som sier at vi under ekstraordinære tilsigsforhold kan fravike kravet til tapping nedstrøms Bjørset i forståelse med tilsynsmannen, dvs. Fylkesmannen. Fylkesmannen har nå gitt sin tilslutning til dette og tappingen nedstrøms Bjørset reduseres til 10 m3/s i løpet av mandag 9. juli. Først når det har kommet nok nedbør til at vi er sikre på å klare kravene gjennom hele vinteren, kommer vi til å gå tilbake til normal tapping nedstrøms Bjørset.

NB! Når det gjelder spørsmålene om hva som kommer av nedbør, så er det noe som også står utenfor fellesforvaltningens styring. Vi vet ikke når og hvor mye som kommer resten av sommeren. Her er vårt beste tips å følge yr.no eller lignende.

Her er linker til søknaden og tillatelsen som er gitt:
Trønderenergi’s søknad
Fylkesmannen’s tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *